Jan Ottens, PA0SSB, Silent Key
Geplaatst door beheer op 11. January 2021 14:12
En van de bekendste zendamateurs van Zeeuws-Vlaanderen, Jan Ottens uit Terhole, is maandag 4 januari op 79-jarige leeftijd na een kort maar hevig ziekbed overleden.
Zijn hobby was alles voor hem. Hij deelde zijn kennis graag met lezingen en tentoonstellingen.

Jan was ook bij de Walcherse afdelingen een graag geziene collega amateur, zo heeft hij meermaals lezingen gehouden bij de Veron afdeling Walcheren over uiteenlopende onderwerpen. Ook was hij de ontwerper van de befaamde PA0SSB transceiver waarvan er ook in onze regio verschillende zijn gebouwd.

Hij stond bekend als fervent bedrijver van satelliet communicatie alsmede EME waarbij de maan als reflector van radiosignalen wordt gebruikt. Jan verwierf faam door in 1972 met een zelfgebouwde schotelantenne signalen van de Apollo maanlandingsmissie op te pikken.

Ottens stond er om bekend dat hij graag uitleg, advies en hulp gaf aan andere radioamateurs en dat hij terdege wist waarover hij sprak.

Ottens was van meer markten thuis. Hij was ook volkszanger en bracht vaak liedjes van toen in verzorgingshuizen in Hulst, Kloosterzande en Koewacht. Eind vorig jaar kreeg hij daarvoor een ere-certificaat van ZorgSaam.

De uitvaart is op maandag 11 januari vanaf 13:50u. online te volgen. Voor de inloggegevens en een uitgebreide terugblik op het leven van Jan PA0SSB verwijzen we je naar de website van PI4ZVL.

We verliezen met Jan een fijne en inspirerende radioamateur uit Zeeland.
Heel veel sterkte aan de familie en vrienden.