Veron Vlissingen Clubsite. (Nederlands)
08 June 2023 14:21
Inloggen

Welkom op onze website!
Geregistreerde gebruikers hebben meer privileges!
Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.


Log in Zone
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Navigatie
Home.
Wil je lid worden van de Veron?

Deltaloeps.

Alleen voor leden:

Ham Linken.
Theorie Linken.
Zelfbouw Linken.

Repeaters Walcheren.
Repeaters Landelijk.
Repeaters Benelux.

DX Cluster Spots.
DX-World.net

20 jaar PI4VLI.
Secretariaat PI4VLI.

VRZA Nederlandse Locator Contest.
Contest Pagina PI4VLI.
Dutch QSL Bureau – Regio 44.

VRZA Zuid West Nederland.
Veron Walcheren.

Fotogalerij.

Landelijk Amateur Forum.
EQSL Kaarten.

Alison gratis cursussen (sponsor)
Gebruikers Online
Gasten online: 1

Leden online: 0

Totaal aantal leden: 39
Nieuwste lid: PB9E
Activiteiten
<< Juni 2023 >>
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Geen activiteiten.

Ledenenqute
Er zijn nog geen enqutes aangemaakt.
Buien radar
Support Sites:
PACC2012 nieuw
PACC2011
PACC2010
PACC2009
PB6BB zonder Open Monument.
Regio 44 Sinds een aantal jaar opent Dan PA1FZH op Open Monumentendag de door hem beheerde BB-schuilbunker bij Westenschouwen. Bezoekers kunnen dan afdalen en de ingewanden van de bunker bekijken met daarin opgesteld een aantal attributen die destijds werden gebruikt. Bovengronds wordt er dan aanvullende informatie verstrekt over de functie van de bunker en de naastgelegen uitkijktoren.

Twee jaar geleden ontstond het idee om in het kader van de tijdens Open Monumentendag ook te houden Forten / Bunkerdag de BB-bunker met een speciale call te activeren. Karin PA2KM, Wijnand PA3HFJ en Robert PA3GEO brachten de afgelopen twee jaar PB6BB in de lucht en maakten onder die call de nodige verbindingen op zowel HF als 2 meter in en rond de Land Rover van Wijnand en Karin.

Niet Coronaproof.

Uiteraard stond ook voor 2020 deze dag al in de agenda’s gegrift maar Corona gooide danig roet in het eten. Gezien de kleine afmetingen van de schuilbunker was openstellen daarvan niet Coronaproof te realiseren, dus dit deel van het programma ging daarmee verloren. Maar het opstellen van het station PB6BB behoorde gelukkig wél tot de mogelijkheden en dus werd er weer toestemming aangevraagd om het gebied met twee Land Rovers te mogen betreden. Dus de speciale call werd voor de derde keer geactiveerd.

Onlangs hebben Dan en Robert een Flora-Fauna gebied (de Yerseke Moer) in de lucht gebracht en dat bracht Wijnand weer op het idee om eens te kijken of de bunker toevallig ook niet in zo’n gebied ligt. En warempel, dat bleek het geval! Besloten werd dus om “de Kop van Schouwen” met nummer PAFF-0113 op de World Wide Flora Fauna website aan te melden als zijnde actief op zaterdag 12 september.
En, zo werd gedacht, als we dan toch bezig zijn dan kunnen we het IOTA eiland EU-146 ook wel meteen meenemen.

Ai, dat is een tegenvaller: de poort blijkt op slot.

Die zaterdag werd om 9 uur de toegangspoort geopend en konden we met twee Land Rovers naar het gebied rijden. Meteen werd aangevangen met de opbouw van het station, waarbij zoals gewoonlijk de uitkijktoren als hoge antennemast werd bedacht. Ai, dat is een tegenvaller: de poort blijkt op slot, waarschijnlijk als Corona-maatregel vanwege de smalle trappen.

Maar het is hier al vaker gesteld; het improvisatietalent van de gemiddelde zendamateur kent geen grenzen en dus werden de masten op de Defenders ingezet. Met 6 en 10 meter boven op het toch al hoog gelegen duingebied zou dat ook best wel werken, zoals later ook bleek.
Als antennes werden voor HF een Endfed en een dipool gebruikt, daarnaast werd voor 2 meter de X200 vertical op de 10 meter hoge mast gezet.

De verbindingen werden voornamelijk met de beide Icom IC-7100 transceivers van Wijnand en Robert gemaakt.
Het loggen gebeurde online met laptops via het bij eerdere activiteiten ook al gebruikte webgebaseerde logboekprogramma op de PI4ZWN website.
En er bleek best veel belangstelling te zijn voor de Flora Fauna referentie. In totaal werden er ruim 120 QSO’s gemaakt waarmee ons doel voor deze dag zeker bereikt werd. En dat ook nog eens met prima weer.
En wij waren niet de enige die onze neus stootten bij de poort naar de toren, er waren veel wandelaars die de zelfde ervaring hadden.
Een aantal van hen waren best nieuwsgierig naar wat wij allemaal uitspookten, dus we hebben ook nog wat “zendingswerk” kunnen verrichten. Ook een aantal zendamateurs wist ons te vinden.

Even tussendoor.

Tussendoor was er ook nog tijd voor een VLF-ontvangst experiment, want die dag zou er in Polen een weerballon met een low-power VLF-zender op worden gelaten. Toen de ontvanger met de bekende actieve antenne van Roelof PA0RDT door Dan werd aangezet bleek slechts de ontvangst van heel veel storing mogelijk, iets wat je in de duinen niet direct zou verwachten.
Met een ontvanger werd een zoektocht naar de bron van deze ellende gestart, het bleek al gauw uit de 230 V bekabeling te komen die de bunker van elektriciteit voorziet. Later bleek dat het zonder die storing waarschijnlijk ook niet gelukt was, maar dat het gezien het lage vermogen alleen via speciale software mogelijk te ontvangen zou zijn.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat we dankzij Wim PA0WDZ konden genieten van een echt Lighthouse biertje. Uiteraard was dit eigenlijk bedoeld voor consumptie tijdens het Lighthouse weekend maar dat kon zoals bekend helaas niet doorgaan.
Maar in de Schouwse duinen liet het zich ook prima smaken.
Resumerend kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag en hopen we dat we volgend jaar wederom in de herhaling kunnen, met dan wel een “open” monument!

Bekijk de foto’s van deze activiteit in ons Fotoboek.

beheer op 23. September 2020 15:24· 0 reacties · 6067 keer gelezen · Afdrukken
Corona en afdelingsbijeenkomsten in R44.
Regio 44 Helaas moeten we constateren dat het Covid-19 virus weer langzaam oplaait. Daarom blikken de afdelingsbesturen in Regio 44 in dit bericht vooruit op de komende activiteiten en – helaas – beperkingen.
Iedereen die het nieuws een beetje volgt weet inmiddels dat de dalende trend van aantallen Corona-besmettingen per periode is omgebogen naar een stijgende lijn.
Samen met het weer openen van de scholen, het einde van de warme zomerperiode en het daardoor weer meer naar binnen trekken van de mensen, en het feit dat niet iedereen het nut van de afgekondigde “basisregels” zoals het afstand houden meer inziet is dit een zorgelijke ontwikkeling.

VERON afdelingen Walcheren en Vlissingen.

Zowel vanuit onze minister president alsook vanuit het hoofdbestuur van de VERON wordt uiterste voorzichtigheid geadviseerd bij het houden van bijeenkomsten in gebouwen. De verhuurder van de bijeenkomst-ruimte “Het Palet” – alwaar VERON Walcheren haar bijeenkomsten normaliter houdt – heeft een prima Corona protocol opgesteld en er is qua stoelbezetting in de kleine zaal ook rekening gehouden met de 1,5 meter samenleving. Desondanks hebben we als afdelingsbestuur besloten, mede gezien de leeftijd van het merendeel van onze afdelingsleden, de geplande afdelingsbijeenkomsten in het Palet tot nader order op te schorten. Ook de Bunker van de VERON afdeling Vlissingen zal helaas weer gesloten worden voor bezoek. Iedereen die wel eens in de bunker is geweest weet dat de 1,5 meter afstandsregel daar niet is te handhaven. Tevens is de ventilatie daar niet optimaal.

VRZA afdeling Zuid West Nederland.

Ook het afdelingsbestuur van VRZA ZWN heeft besloten dat de afdelingsbijeenkomsten, gezien de huidige situatie en de niet al te grote clubshack, voorlopig geen doorgang kunnen vinden. De ruimte in de ZWN-locatie is te klein om daar op voldoende afstand met de gebruikelijke bezoekersaantallen te bivakkeren. Wél kunnen de Locatorcontesten onder PI4ZWN en de Technoavonden plaats vinden, met een maximum van 5 personen. Indien men de Locatorcontest wil bijwonen kan men zich melden bij PA3HFJ en voor de Technoavond is PE1MWB de contactpersoon voor aanmelding.

Buitenactiviteiten.

Gelukkig hebben we nog een aantal buitenactiviteiten, waaronder twee vossenjachten en de antennemeetdag waarop we elkaar op ruime afstand op een veilige manier kunnen ontmoeten. Onze QSL manager, PA2KM en/of de sub-QSL manager, PA3HFJ, zal tijdens alle buitenactiviteiten (ook de “standaard Oranjeplaatdagen”) de QSL kaartenbak meebrengen zodat de leden van de drie samenwerkende afdelingen toch in de gelegenheid kunnen zijn om kaarten uit te wisselen. Vanuit het DQB zijn inmiddels al twee pakketten met kaarten binnen.

Radioronde.

We willen echter toch graag “vinger aan de seinsleutel” houden met onze leden. Vandaar dat de voorzitters van VERON-WAL, VRZA-ZWN en VERON-VLI in onderling overleg hebben besloten om elkaar weer “On The Air” te ontmoeten op de woensdagavonden op 145,225 MHz om 20:00u. De ronde op de eerste woensdag van de maand zal worden geleid door Karin PA2KM als zijnde de normale ZWN afdelingsbijeenkomst. De ronde op de tweede woensdag van de maand zal worden geleid door Dan PA1FZH, als zijnde de normale WAL afdelingsbijeenkomst. Uiteraard is er ook iedere zondagavond de Techno Ronde op 145,225 MHz om 21:00u., geleid door Dan PA1FZH of Frank PE1EWR. Omdat er op de derde woensdag de Technoavond van VRZA-ZWN is en op de vierde woensdag de vossenjacht, zal er op die woensdagen geen ronde zijn.

De voorzitters van WAL, VLI en ZWN, Dan PA1FZH, Jesse PE1RUI en Karin PA2KM.

beheer op 19. August 2020 17:55· 0 reacties · 3902 keer gelezen · Afdrukken
Aanvulling Antennemeetdag 2020.
Antennes De geplande antennemeetdag op zondag 30 augustus gaat gewoon door.
We menen in de open lucht en met het houden van de afstand van 1,5 meter ten opzichte van elkaar, goed de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen.

Uiteraard geldt hier ook dat je niet komt als je ziek bent, klachten hebt of temperatuursverhoging hebt.

Vanuit diverse bronnen (tertiaire arbeidsvoorwaarden, diverse nalatenschappen en shack opruimingen) zijn er nog een aantal interessante zaken boven water gekomen.
Nu we minder in afdelingsverband kunnen werken, is het DE gelegenheid om in de shack wat te knutselen. En een goede junkbox wordt nooit leger maar alleen maar voller!

Vandaar dat er op de antenne meetdag een aantal dozen zijn met interessante zaken om mee te nemen.
Om het geheel laagdrempelig te houden, gaat alles gratis weg!
Het is belangrijker dat spullen bij een liefhebber terecht komen die er nog "knutsel-brood" in ziet.

Wat er allemaal voorbij komt, dat kun je zelf zien als je ook komt.
We zijn er om 09:00 en wie het eerst komt .......

73 namens het Walcheren antenne Team,

Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 19. August 2020 17:46· 0 reacties · 3829 keer gelezen · Afdrukken
Lighthouse weeekend 2020 vervallen.
Contest In verband met het overlijden van PE1RNT zal het Lighthouse weeekend dit jaar voor ons vervallen.

73 namens de Veron Vlissingen.

Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 16. August 2020 20:53· 0 reacties · 4059 keer gelezen · Afdrukken
Louis Scheele, PE1RNT Silent Key
Silent Key
Op 16 augustus 2020 is
o.m. Louis Scheele, PE1RNT
overleden, lid van de VERON afdeling Walcheren in de leeftijd van 63 jaar.


Ook hij verloor een ongelijke strijd.
Louis begon al in de jaren '70 als luisteramateur NL-4875 in onze hobby en stroomde via PD0SCF door naar PE1RNT. Naast radioamateur was Louis ook een fervent computer gebruiker.
Vanaf de Commodore 64 (en alles wat daarna kwam) legde hij de verbinding tussen PC en radio, vanaf het ontvangen van weersatellieten via Winlink naar 3D printen.
Vanaf het begin fungeerde zijn QTH als opstappunt voor de digitale repeaters op Walcheren.

Louis was altijd rustig op de achtergrond, maar altijd met de hobby bezig.
Vanaf de opstart van DARES – DRCO was hij al actief betrokken en had hij zijn trots, de Landrover Discovery daar ook speciaal voor ingericht.

Gedurende 12 jaar was Louis lid van ons bestuur en hielp hij mee met het organiseren van de activiteiten. Vanuit het vakantie-QTH was Louis actief als SV/PE1RNT en ook lid van de lokale radioclub aldaar.
Hij was trots op de QRP en schoonzoon met beiden een machtiging. Met de Landrover-radio-bunker groep was Louis vanaf het begin actief.
Ook geocaching was één van zijn bezigheden, iets wat hij vaak combineerde met de diverse bunkerbezoeken in het buitenland.

In maart 2020, toen hij al wist dat hij ziek was, organiseerde hij nog de Camping on the Air in Lewedorp en echt tot de laatste weken was hij nog bezig met het 3D printwerk voor amateurs in de regio.
Veel mensen op Walcheren hebben één of meerdere “RNT 3D attributen” variërend van seinsleutels en PP30 kastjes tot antennesteunen en Enigma stekkers.
De laatste keer dat hij op onze vaste stek Oranjeplaat was, was nog maar drie weken geleden.

We verliezen met Louis een fijne amateur op Walcheren.

We wensen zijn XYL, QRP, schoonzoon en klein-qrp veel sterkte met dit verlies.

Namens de drie samenwerkende afdelingen;
VERON afdeling Walcheren,
VERON afdeling Vlissingen en
VRZA afdeling Zuid-West Nederland,
Dan de Bruijn, PA1FZH Voorzitter afdeling Walcheren van de VERON.

In verband met de Covid-19 maatregelen, zal het afscheid in besloten kring plaatsvinden.

beheer op 16. August 2020 19:55· 0 reacties · 3792 keer gelezen · Afdrukken
SAQ gehoord op Oranjeplaat en in de PI4VLI bunker.
Radio luisteren Voor het beluisteren van de oude Zweedse machinezender SAQ uit Grimeton is het woord traditie wel op zijn plaats.
Tenslotte zendt de SAQ zender altijd uit in de zomer (op Alexanderson Day) en op “Christmas Eve” maar ook luisteren we al vele jaren met een (grote) groep amateurs naar deze antieke zender.

Het woord “tradities” wordt echt niet te pas en te onpas gebruikt op Walcheren. De “van Dale” is ook heel duidelijk wanneer deze term gebruikt mag worden:
● tra·di·tie (de; v; meervoud: tradities).
● oude gewoonte van een (grote) groep mensen.

Zo ook op zondag 5 juli 2020:

Afgelopen week hadden we nog even gekeken of de sets met actieve antenne, converter en achterzet nog werkten.
Zoals al eerder beschreven, zijn er talloze Non Directional Beacons op de lange golf die je prima als referentie kunt gebruiken.
Uit ervaring weten we dat het ontvangen van de LF signalen binnen de bebouwde kom niet altijd mogelijk is. Vandaar dat we er voor kiezen om op een verder weg gelegen locatie te gaan staan. Toevallig is Oranjeplaat zo'n afgelegen locatie.

Ondanks de windkracht 6 en de regen togen tegen 10:30 toch de volgende mensen waar naar Oranjeplaat:
● PA3HFJ en PA2KM (met de Landrover, actieve antenne, Electuur converter en Icom IC7100).
● PA3GEO (met de PA0RDT miniwhip, Funkamateur converter en Yaesu FT-817).
● PA0INA (met de PA0RDT miniwhip, Funkamateur converter en Elecraft KX-2).
● PA1FZH en Elna (met de Landrover, PA0RDT miniwhip, Fukamateur converter en Elecraft KX-3).
Omdat het bij dit soort evenementen heel belangrijk is dat er een onafhankelijke commissie is die kijkt en hoort dat het goed is, kwamen PD4AVO en PD0RLX ook met een kritisch oor ter plaatse.


Het was opvallend dat er dit jaar weer meer achtergrondstoring was (S8 – S9) ondanks het feit dat er geen inverters bij stonden.
Helaas rukt ook op Oranjeplaat de bebouwing op en stonden we vanwege de wind achter de bomen en op ca. 100 meter van de nieuw gebouwde huizen.
Maar uiteraard kwam SAQ (met een vermogen van iets meer dan QRP) ook dit keer om 11:00 weer prima door.

Was de seinsnelheid afgelopen keer al hoog, dit keer was het zowaar nog sneller.
Zelfs de CW cracks hadden er moeite mee. De score van het opgenomen woord varieerde van 50 – 90% maar de strekking was duidelijk.

Naast de standaard tekst werd er in de SAQ uitzending ook aandacht geschonken aan het Covid-19 virus.
Zoals wel vaker (eigenlijk altijd) gebeurt in dit soort gevallen, wordt dit soort gelegenheden afgesloten met koffie en iets zelfgemaakt lekkers.
Dit keer had Elna een lekkere cake met verse aardbeien gemaakt.
Om de onafhnkelijke jury niet te beïnvloeden, is deze cake ook pas na de uitzending uitgeserveerd!

Maar de E van Experimenteel krijgt pas echt waarde als je zo'n experiment onder andere omstandigheden kunt reproduceren.
Gelukkig houdt SAQ hier rekening mee, want om 14:00 was er weer een uitzending gepland.
Vandaar dat PA3HFJ de tweede uitzending vanaf het home QTH beluisterde, dit keer met de Icom IC7400 als achterzet.
De locatie van PA3HFJ en PA2KM ligt wel erg gunstig (zowel radiotechnisch als pittoresk, in die volgorde). Met S6 – S7 als achtergrond kwam SAQ ook hier prima door.

PA1FZH zocht het (hoe kan het ook anders) meer in de bunkersfeer. Een appje naar de bunkerbeheerder PB1WL gaf de mogelijkheid om de middaguitzending van SAQ vanuit de bunker van PI4VLI te beluisteren.

De PA0RDT miniwhip werd met 2 stuks T-fix kabelbinder (in de volksmond de “Jan-Willempies” ) op de ladder naar het dak van de bunker gezet. Helaas hadden we ook in de bunker een achtergrondruis van S8. Afzetten van de LED verlichting en het aggregaat maakte niets uit. De set, converter en antenne werden uit een 12 V gelaccu gevoed.
Maar ook hier kwam de boodschap van SAQ prima binnen, waarvan PB1WL en LA3NO de onafhankelijke getuigen waren (zonder cake maar met cola).

Later bleek dat in Middelburg Zuid de ontvangst niet was gelukt.

Wat hebben deze experimenten opgeleverd:
● SAQ is met de configuratie actieve antenne, converter en achterzet altijd goed te ontvangen.
● De PA0RDT miniwhip blijft een uitstekende keuze voor VLF ontvangst.
● De locatie bepaalt de achtergrondruis/storing.
● Ook buiten de SAQ uitzendingen is het erg leuk om de LF bakens te ontvangen.

Dit soort activiteiten is een mooi onderdeel van de E van Experimenteel. Het blijft leuk om SAQ in groepsverband te beluisteren.
Naast het daadwerkelijk luisteren is ook de gezamenlijke weg er naar toe en de gezamenlijke “afterparty” een belangrijk onderdeel.

73 namens de SAQ beluisteraars,

Dan, PA1FZH

Klik op thumbnails voor vergrote weergave:

beheer op 05. July 2020 18:44· 0 reacties · 3939 keer gelezen · Afdrukken
De Bunker is weer open op iedere zondagmiddag!
Regio 44 Vanaf heden is de Bunker van de VERON afdeling Vlissingen weer open..
Volgens protocol worden ook in de bunker de RIVM maatregelen toegepast.

De vaste bezoekers hebben onderling contact via de groepsApp.
Belangstellenden die ook willen langskomen kunnen zich aanmelden bij de bunkerbeheerder, Wouter PB1WL.

73’s van Wouter, PB1WL

beheer op 28. June 2020 22:22· 0 reacties · 3983 keer gelezen · Afdrukken
ANTENNEMEETDAG 2020; het 25 jarig jubileum op 30 augustus.
Antennes Ieder jaar rijst de vraag "moeten we wel een antenne meetdag houden"? Er wordt immers zo'n beetje ieder weekend wel met antennes geëxperimenteerd en de diverse analysers maken in de zomer ook zonder speciale meetdag toch wel hun draaiuren.
Toch blijkt de antennemeetdag al meer dan 24 jaar (we gaan nu de 25e keer in) in een behoefte te voorzien.

Niet alleen loopt er enorm veel antenne ervaring rond en er zijn diverse antenne analysers en SWR meters voor alle banden, maar de antenne meetdag is ook de gelegenheid om onderling QSO te voeren, ideeën op te doen en antennes te vergelijken.

Gevraagd, maar vooral ook ongevraagd advies is geheel gratis (hoewel het begrip 'WAT-tarief" niet zomaar is ontstaan)

Bovendien zijn er voldoende kabels, masten en verloopstekkers dus het moet al heel raar zijn, willen we je antenne niet kunnen aansluiten.
Standaard hebben we alles bij ons om te meten van 160 - 0,7 meter. Wil je ook iets op 23 en/of 13 cm meten, laat het dan van tevoren weten, dan nemen we transverters en een goede SWR meter mee voor die banden.

Voor de diehards die ook dit jaar weer een nieuwe knoop willen leren, is er achter de Landrovers voldoende de ruimte om een uurtje stiekem te oefenen om vervolgens vol trots het zo nobele schiemanswerk ten overstaan van alle aanwezigen te demonstreren

Op Oranjeplaat kunnen we voldoende afstand tot elkaar houden en als iedereen zijn eigen mok, stoeltje en WAT-tarief meebrengt dan zit het hygiënisch-technisch ook wel goed.

Graag zien we jullie op deze 25e editie.

Waar : Oranjeplaat
Wanneer : zondag 30 augustus
Hoe laat : vanaf 09:00
Inpraten : 145.225 MHz

Namens het Walcheren Antenne Team,

Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 22. June 2020 19:22· 0 reacties · 3966 keer gelezen · Afdrukken
LIGHTHOUSE 2020 zaterdag 22 augustus actief.
Contest Het International Lightship and Lighthouse weekend vind dit jaar plaats op 22 en 23 augustus.
Dit is inderdaad het vierde weekend van augustus, zoals de oplettende lezer ongetwijfeld zal hebben opgemerkt.

Dit heeft te maken met de 75 jarige herdenking van de bevrijding in de Pacific.

Ook bij het Lighthouse weekend spelen de restricties als gevolg van het Covid-19 virus een rol.
In de krappe torens is het gewoon niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.
Vandaar dat de beheerder van het Polderhuis heeft besloten om de torens dit jaar niet te openen. Uiteraard is dit helemaal te begrijpen.
Ook als bestuur van de drie samenwerkende afdelingen moeten we de veiligheid van onze leden kunnen waarborgen. Er zullen dit jaar dus ook geen berichten worden overgebracht van de torens naar het Polderhuis.

Maar, zoals bekend mag worden verondersteld, staat het improvisatietalent van de zendamateurs op Walcheren op eenzame hoogte.
Dit betekent dat we in ieder geval op zaterdag 22 augustus actief zullen zijn.
Gezien de afstraling en toegankelijkheid, hebben we er voor gekozen om dit jaar alleen de lage toren in de lucht te brengen.

Als behuizing hebben we de twee Landrovers met uitschuifmasten ter beschikking. Afhankelijk van het weer gaan we er in of er naast zitten.
Uiteraard respecteren we ook buiten de torens de "social distance" tussen de operators onderling en tussen operators en langslopend publiek.
Er zal in ieder geval een draadantenne voor HF en een dualband vertical voor 2/70 aanwezig zijn. Afhankelijk van de operators en condities, kunnen we beslissen of we ook 6 meter meenemen.

Heb je zin om een dagdeel (of meerdere dagdelen) mee te doen?
Afhankelijk van de animo en wensen kijken we wat we in de lucht gaan brengen. Bij onze "standaardsets" kunnen we prima uit de voeten met de accu's in de Landrovers maar bij exotische sets kunnen we ook 230 volt uit de lage toren aftappen.

De call PH6WAL is al binnen en de lage toren is ook aangemeld op de ILLH pagina.?

Graag hoor ik vóór 28 juli wie er mee wil doen en wat je voorkeuren zijn voor tijden, banden, sets en antennes, zodat we een rooster kunnen maken.

73,

Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 22. June 2020 19:13· 0 reacties · 3765 keer gelezen · Afdrukken
Waarom maakt SpaceX het Starlink satelliet systeem.
satelliet Het Amerikaanse private SpaceX ruimtevaart bedrijf heeft toestemming gekregen om 7500 extra satellieten in een baan rond de aarde te brengen. Maar wat is nu eigenlijk hun doel en hoe werkt het systeem?
De satellieten gaan werken vanaf relatief lage hoogte van 335 Km tot 346 Km.

Het V band radiospectrum wordt gebruikt voor communicatie van de aarde naar de satelieten en terug.

Ion thrusters (raketmotoren) worden gebruikt voor baancorrectie's.
De satellieten gaan met elkaar onderling communiceren door middel van lasers.

Een belangrijke toepassing wordt (mobiele) internetcommunicatie.
Vanaf de meest afgelegen plekken op aarde is er dan een snelle en stabiele internetverbinding.
Met een relatief goedkope ($200) antenne en zendontvanger wordt dit mogelijk.

Voordeel is ook dat de vertraging "Latency" lager is dan via de kabels die onder zee liggen.
Het zijn milliseconden verschil maar voor bepaalde toepassingen maakt dit veel verschil.

Anyway,
Bekijk de video maar, als je meer over wilt weten over Starlink...

73' Evert PE2TXO.

beheer op 06. June 2020 13:11· 0 reacties · 5943 keer gelezen · Afdrukken
Velddag 2020 vervalt.
Regio 44 Op 4 en 5 juni stonden de velddagen gepland, iets wat we al meer dan 25 jaar met de drie gezamenlijke afdelingen op Walcheren organiseren. Uiteraard hadden we bij het plannen dit jaar geen rekening gehouden met het uitbreken van het het COVID-19 virus en de daarbij behorende maatregelen.

Naar aanleiding van de landelijke RIVM richtlijnen, de 1,5 meter samenleving, de aanwijzingen vanuit de hoofdbesturen van VERON en VRZA en na overleg met de eigenaar van de minicamping,
hebben we helaas moeten besluiten om de velddagen 2020 niet door te laten gaan.
Bij het organiseren van een activiteit moet je de veiligheid van de deelnemers en bezoekers kunnen garanderen en dat lukt ons onder deze omstandigheden niet.

Omdat ook de maatregelen voor de rest van 2020 nog niet bekend zijn, hebben we besloten om de velddag niet in datum te verschuiven maar geheel te laten vervallen.

We gaan er vanuit dat de wereld er in juni 2021 anders uitziet dus houdt alvast 4, 5 en 6 juni 2021 vrij in je agenda.

Uiteraard is er nog steeds plaats voor individuele activiteiten met radio en antennes en weten we elkaar ook nog steeds te vinden tijdens de twee radiorondes; de PI4ZWN ronde op woensdagavond om 20:00 en de Technoronde op zondagavond om 21:00, beiden op 145.225

73,
Karin Mijnders, PA2KM, voorzitter VRZA afdeling ZWN
Dan de Bruijn, PA1FZH, voorzitter VERON afdeling Walcheren

beheer op 24. May 2020 11:35· 0 reacties · 3818 keer gelezen · Afdrukken
English Version
English version press here
Sponsors

PI4VLI Contest Club

Kijk in de agenda voor de openingstijden van het clubstation.


ONZE SPONSORS:

Paree B.V Electro Telecom

Van Os Computech

Veron


Wil je PI4VLI helpen en ondersteunen met uiteraard een vermelding in de Donateurslijst,neem dan contact op met: info@pi4vli.nl


Adverteren?
Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

04. June 2023 16:57
Radio buitenmarkt KAR Bladel 2 jul 2023 10:00 / 16:00 => https://pi4kar.com
Laatste Artikelen
Radiomarkt Bladel , ...
Bezoek aan het PI4CC...
PACC contest 2014.
Reparatie 160 meterb...
PACC Contest in 2010...
"Elecraft K2" H.F. s...
Gratis online opleid...
Foto's draadloos Int...
VLI crew succesvol m...
Q.S.O. met gast uit ...
Terugblik op Jambore...
Inbreng leden bij ja...
Nieuwe leden maakten...
Reparatiewerk en bev...
Demonstratie van "Sh...
Leden Veron Vlissing...
T.V. ploeg uit voorm...
Bezoek aan Westschou...
Homebrew R.F. low pa...
Homebrew 4 Watt A.M....
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Tips voor het beginn...
Zelfbouw project van...
Weghalen oude buis a...
Zelfbouw project van...
Ombouw telemetrie se...
Foto's en uitleg ove...
Veron Vlissingen in ...
Regiocontest bijdrag...
Het bevestigen van d...
Plaatsen backup mast...
Reparatie koeling ho...
Zelfbouw project van...
Verbeteren kortegolf...
Pakking vervangen va...
Draadloos internet (...
Solar Conditions
Wereldklok
Links
Teamspeak DLZA
Veron
VRZA
UBA (België)
Vlaamse radioamateurs
Stichting Radio Examens
Agentschap Telecom
Dares
HVZeeland
NASA
NASA TV
Online Logbook
Shack 1
14.235.000-MHz,
LSB-mode,
K2-radio,
03-Mar-2011 14:11:24
Shack 2
7.135.000-MHz,
LSB-mode,
FT-950-radio,
20-Feb-2011 17:46:36
Shack 3
14.235.000-MHz,
USB-mode,
FT-950-radio,
27-Feb-2011 16:41:38
Copyright © 2021,2022 Veron afdeling Vlissingen. Alle rechten voorbehouden.